Yvonne Jochems

Met gemengde materialen op linnen creëert Yvonne haar vaak kleurrijke vrouwen, mooi, krachtig en stijlvol.

Yvonne Jochems heeft een heel eigen stijl , zij bouwt letterlijk aan haar schilderijen; met allerlei materialen(mixed media) zoekt zij naar de juiste verhoudingen op het doek. Zo ontstaat er letterlijk een eigen karakter met een mooie balans.
Een deel van haar materialen zijn gerecycled en daarmee, en natuurlijk ook met haar prachtige kunstwerken, draagt Yvon bij aan een betere en fijnere wereld.

Kleurrijke vrouwen.

Haar grootste passie is het creëren van kleurrijke vrouwen. Vaak voegt ze daar tekst, symbolen en digitaal ontworpen patronen en beelden aan toe. Ze werkt graag met acrylverf en spray-paint en combineert dat met tekenen en fotografie en gerecycled collage materiaal. Niet zelden zie je een gedigitaliseerd deel van het ene schilderij van haar hand terug in het andere schilderij.

Vaak schildert ze vrouwen die in het echt niet bestaan maar op doek een karakter en context krijgen. Het resulteert in sprekende, kleurrijke, figuratieve mixed media schilderijen waarop veel valt te zien en te ontdekken. Yvonne heeft een achtergrond in fashion en ook die liefde kun je terugzien in haar schilderijen.

  • Kunstschilder
Alles kan en alles mag

Karakter en context.

De basis van haar kunstenaarschap is gelegd tijdens haar opleiding aan de kunstacademie in Tilburg. Het mixen van beelden verliep toen nog vaak met een diaprojector. Vervolgens experimenteerde Yvonne Jochems met digitale mogelijkheden bij het creëren van kunst. Niet zelden zie je een gedigitaliseerd deel van het ene schilderij van haar hand terug in het andere schilderij. Vaak schildert ze vrouwen die in het echt niet bestaan maar op doek een karakter en context krijgen.

Iets van zichzelf.

Een groot publiek trekt Yvonne Jochems aan met haar kleurrijke werk, haar vrouwen stralen iets uit waar velen zich in kunnen vinden, zelfs iets van zichzelf in zien. Dat maakt haar portretten zo pakkend, er schuilt een grote kracht in.

 

“Deze vrouwen verleiden je, en laten je niet meer los”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×