Europa en de Stier

Door Bart van der Voort

Mythologisch verhaal Europa en de Stier, vertaald in een prachtig sculptuur. De strijd tussen de sekse, waarin soms de man en soms de vrouw het onderspit delft.

Kunstenaar
Bart van der Voort
Titel
Europa en de Stier
Materiaal
Acrylverf, Kunsthars
Afmeting
19 x 50 x 18 cm
Oplage
2/12
Verkoopprijs
€ 2250,00
Beschikbaarheid
Te koop
In galerie aanwezig
Ja

Omschrijving

Een verhaal uit de Griekse mythologie en het heden.

Zeus, in de gedaante van een stier, ontvoerde prinses Europa. Hij zwom met haar op zijn rug naar Kreta. Ze kregen daar 3 kinderen, waaronder een zoon die later koning Minos van Kreta zou worden, de eerste koning van de Minoïsche cultuur, die wordt gezien als de eerste beschaafde cultuur van Europa. Dit verhaal wordt gezien als het mythologisch begin van de Europese cultuur en om die reden hebben veel steden in Europa wel ergens een verbeelding van Europa en de Stier staan.

In de versie van de kunstenaar zijn Zeus en de prinses met haren en hoorns verstrengeld. Heeft Zeus de prinses ontvoerd of nam zij het initiatief en heeft zij hem verleid? Dit beeld verbeeld ook de eeuwige strijd tussen man en vrouw, the battle of sexes.

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×