In the Spotlight | Cynthia Vandenbor

Pop Surrealisme

Een van onze top kunstenaars is zeker Cynthia, die met haar vogelvrouwen, het pop-surrealisme een nieuwe boost heeft gegeven in heel Nederland, en daarbuiten. Zij schept haar “Vogelvrouwen”, die het dierlijke in de mens en de ogenschijnlijke menselijke trekjes in de dieren vertegenwoordigen.

Woorden als bevrijding en vrijheid lopen als een rode draad door Cynthia’s leven, zie hierin ook de symboliek van de vogelvrouw die vrij rondloopt in haar blote billen, de losse donsveertjes en de verige vingers die haar helaas niet kunnen laten vliegen hoe graag ze die vrijheid ook zou willen.

Cynthia schept haar “Vogelvrouwen”, ze  worden altijd afgebeeld op hoge hakken en met veren aan hun vingers, waarmee zij de vrouwelijke elegantie en tevens het vrouwelijke venijn uitbeelden.

De vogelvrouw staat letterlijk tussen twee werelden, de wereld van vrijheid en de wereld van gebondenheid. Een vrouw laat zich liever niet inkaderen”. Woorden die bij haar passen zijn tevredenheid, kracht, humor en verleiding.

Cynthia Vandenbor (1973) woont en werkt in Rotterdam.​ Haar specialiteit is het schilderen van ‘vogelvrouwen’, deze hybriden komen voort uit haar liefde voor sprookjes, sagen en mythen. De vogelvrouwen vertegenwoordigen het dierlijke in de mens en de ogenschijnlijk menselijke trekjes in dieren. Ze boeien de toeschouwer met hun zonderlinge verschijning die toch sensueel, elegant en vrouwelijk is.

Meer zien>>

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×