In the Spotlight | Cynthia Vandenbor

Schepper van Vogelvrouwen

De vogelvrouwen van Cynthia Vandenbor houden mij, als galeriehoudster en persoonlijk, al jaren bezig. Ze zijn vol symboliek, sensueel en krachtig, een ware aanvulling voor de kunstverzamelaar!

Cynthia schept haar “Vogelvrouwen”, die het dierlijke in de mens en de ogenschijnlijke menselijke trekjes in de dieren vertegenwoordigen.

De vogelvrouw staat letterlijk tussen twee werelden, de wereld van vrijheid en de wereld van gebondenheid. Een vrouw laat zich liever niet inkaderen. Cynthia plaatst haar vogelvrouwen tegen verschillende decors,en zij experimenteert daarbij op geheel eigen wijze, want hoewel het niet direct zichtbaar is, gebruikt ze bij de opzet van haar vogelvrouwen vaak ook spuitbusverf en verfrollers.

Vrouwelijke elegantie.

De vogelvrouwen worden altijd afgebeeld op hoge hakken en met veren aan hun vingers, waarmee zij de vrouwelijke elegantie en tevens het vrouwelijke venijn uitbeelden.

Cynthia Vandenbor

Haar prachtige grote vogelvrouwen zijn een verrijking voor iedere muur

   
Small 24×30 cm

En haar kleine vogelvrouwtjes zijn zeker zo krachtige exemplaren die zowel solo als met 2 of drie bij elkaar gehangen kunnen worden.
Een heerlijk bezit,waar ik gelukkig zelf over mee kan spreken.

Cynthia Vandenbor

Cynthia is een lieve, sympathieke vrouw, waar ik heel trots op ben dat ik haar ken!

‘IK ZIE WAT IK GELOOF EN VERWONDER ME OVER DE ONEINDIGE MOGELIJKHEDEN VAN HET BESTAAN WANT ALLES BESTAAT ZODRA HET IN GEDACHTEN IS VORMGEGEVEN’

Cynthia Vandenbor (1973) woont en werkt in Rotterdam.​ Haar specialiteit is het schilderen van ‘vogelvrouwen’, deze hybriden komen voort uit haar liefde voor sprookjes, sagen en mythen. De vogelvrouwen vertegenwoordigen het dierlijke in de mens en de ogenschijnlijk menselijke trekjes in dieren. Ze boeien de toeschouwer met hun zonderlinge verschijning die toch sensueel, elegant en vrouwelijk is.

Woorden als bevrijding en vrijheid lopen als een rode draad door Cynthia’s leven, zie hierin ook de symboliek van de vogelvrouw die vrij rondloopt in haar blote billen, de losse donsveertjes en de verige vingers die haar helaas niet kunnen laten vliegen hoe graag ze die vrijheid ook zou willen.

Naast haar beeldende werk is Vandenbor als kunstenaar verbonden aan een Rotterdamse basisschool waar ze sinds 2007 een atelier heeft en verzorgt zij creatieve lessen voor senioren bij Stichting De Moutery in Schiedam.

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×