Jouw eigen kunstverzameling starten, hoe?

Is de hangbrug poster van Ikea het esthetisch hoogtepunt in je interieur? Dan kun je na denken om je vakantiegeld of dertiende maand dit jaar beter te investeren in een eigen kunstverzameling. En daar hoef je echt geen oliesjeik voor te zijn.

5 tips om je eigen kunstverzameling te starten

Bepaal waar je van houdt. Hou je van fotografie of oude meesters, moderne kunst, beelden etc? Loop hiervoor eens binnen bij een kunstgalerie of kunstbeurs. Kijk vooral rond en dan kom je er al snel achter wat bij jou past.

Praat erover. Neem iemand in de arm die bijvoorbeeld al eerder kunst gekocht heeft, of spreek met de galeriehouder. Vaak kom je dan op nieuwe inzichten over de kunst.

Bepaal je budget. Vaak wordt gedacht dat kunst verzamelen razend duur is. Laat je niet afschrikken hierdoor. Kunst van beginnende kunstenaars is nog heel schappelijk in prijs. Er is dus geen enorm startkapitaal voor nodig om je kunstverzameling te beginnen.

Koop gespreid, dus niet ineens veel werk van 1 kunstenaar. Dat kan dan een hype zijn. Zet liever in op verschillend werk over verschillende jaren.

Blijf realistisch. Slechts 10% van de kopende kunstprofessionals, doen dit als investering in de toekomst. Kunst kopen is altijd makkelijker dan kunst verkopen. Blijf jezelf altijd de vraag stellen: Ben ik geïnteresseerd in dit werk? Past het bij mij? Geniet ik ervan?

Veel succes! en je bent uiteraard van harte welkom voor een goed gesprek in de galerie aan De Huufkes 34, Nuenen.

Sheila Haasnoot
www.sheartgallery.com

Waiting in a line Romy van Rijckevorsel SHE Art Gallery Modern art

 

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×