Kunst styling in huis

Kunst in je huis

Kunst in huis is een mooie manier om je inrichting persoonlijker en sprekender te maken. Maar dan moet je wél de juiste kunst styling tips kennen! 

1. Hoogte

Een kunstwerk moet je niet te hoog ophangen. Dat is waarschijnlijk de meest voorkomende fout die gemaakt wordt. Maar on the plus side: ook heel makkelijk op te lossen! Het beste komt een schilderij tot zijn recht wanneer het op ooghoogte hangt en niet te ver boven bijvoorbeeld de bank, de tafel of schouw.
Maar dit gezegd hebbende, bedenkt ik me ineens, dat ik hier zelf soms wel schuldig aan ben, je mag best spelen met kunst, en de regels. Soms mag het best eens out of the box hangen of staan!

2. Schaal

Speel met de ruimte die je hebt. Een klein kunstobject ophangen in een ruimte die duidelijk iets groters nodig heeft. Kijk eerst naar wat de ruimte nodig heeft, voordat je een random maat aan de muur hangt omdat je deze bepaalde afbeelding per se in je interieur wilt verwerken. Een grote lege muur vraagt gewoon om een XXL kunstwerk!

3. Matchen

Juist met kunst kun je zo goed uitpakken, dus blijf zeker niet vast zitten in het kleurenpatroon van de rest van je interieur. Ga voor iets dat opvalt, iets dat er uit springt! Een schilderij hoeft niet perse horizontaal boven de bank, maar mag best verticaal naast de bank!

4. Variatie

Ook wel het ‘art gallery effect’ genoemd. Als je in verschillende ruimtes steeds dezelfde soort kunst ophangt in steeds dezelfde opstelling dan wordt het geheel saai. Zorg voor genoeg variatie: gebruik verschillende kunstwerken, verschillende aantallen én verschillende maten. Kunst van verschillende kunstenaars, in verschillende materialen doet de truc.

5. Indeling

Over het algemeen geldt bij het inrichten van je huis dat er altijd een bepaalde mate van contrast moet zitten in je interieur. Dit geldt ook voor het toevoegen van kunst! Laat sommige plekken leeg of vul ze een ander object of accessoire, zodat de andere kunstobjecten extra goed uitkomen.

6. Afwisseling

Kunst toevoegen doe je niet alleen door het aan de muur te hangen, maar wissel dit af en toe af door ook wat werk tegen de muur aan te laten leunen op bijvoorbeeld een schouw, vensterbank of gewoon op de grond. En.. kunst is meer dan alleen een schilderij!

Succes met je eigen Kunst styling! Maar kom je er zelf niet helemaal uit, dan bieden wij een goed kunstadvies aan huis of op het werk.

Kunstadvies op maat.

Voor kunstadvies op maat komen wij graag bij u langs!

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×