Kunst beleving

Wanneer je kunst koopt, dan koop je niet alleen dat ene prachtige beeld, die unieke foto of dat betoverende schilderij. Nee, je koopt als het ware de hele weg die een kunstenaar heeft afgelegd, om daar te komen, om dat kunstwerk te kunnen maken. Al zijn mislukkingen, probeersels en teleurstellingen, maar ook al zijn successen, en die in de toekomst.

Dit kan ik het best uitleggen aan de hand van een verhaal over Pablo Picasso. Eens liep deze beroemdheid over de plaatselijke markt en werd herkend door een man die zei: ” He, ben jij niet die bekende schilder, Picasso?”. ” Ja dat ben ik”, zei Pablo. De man keek verheugd en vroeg hem of hij een tekening voor hem wilde maken. Dat deed Picasso, hij haalde zijn potlood en papier tevoorschijn en krabbelde binnen 1 minuut een mooie stier op het papier, gaf deze aan de man en zei :” Alstublieft, dat kost u 10.000,-“.

De man bewonderde de tekening maar schrok enorm van de prijs. “10.000 zei u? Voor dat ene minuutje werk? Dat is toch veel te veel.” “Nou”, zei Picasso, ” Dat ziet u verkeerd, ik heb weliswaar in 1 minuut getekend, maar ik heb al wel 20 jaar geoefend, om dit nu zo te kunnen tekenen”.

Sheila Haasnoot | SHE Art Gallery

 

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×