Kunst kopen spannend?

Gisteren keek ook ik naar het voetbalduel Nederland-Turkije op TV, man wat een wedstrijd, heerlijk! Maar meestal is de TV niet waar ik het liefst naar kijk wanneer ik thuis ben.

4 jaar geleden kochten we een prachtig beeld waar ik op slag verliefd op was, en dat prijkt op een stapel kunstboeken op ons TV meubel. En op de muur, hoog naast de TV hangt een kleine keramische hazenkop, een kunstwerk dat ik jaren geleden vond op een kunstbeurs in Amsterdam. De muur ernaast heeft een wandwerk van een bekende Nederlandse kunstenaar waar ik altijd al iets van in huis wilde hebben, en ja het was voor ons best duur, maar elke cent waard, we genieten er elke dag van.

En zo kan ik nog wel eventjes doorgaan want kunst definieert onze woning. Het maakt dat we van een eigen stijl kunnen genieten, met blikvangers en kleine kunst-items die ons gelukkig maken, jaren lang!

Over het algemeen kopen we kunst via een galerie omdat dat een vertrouwd gevoel geeft. Zij gaan mee op zoek naar geweldige kunstenaars en begeleiden ons fijn bij onze kunstaankoop.

Zo hebben we een paar favoriete galeries in Nederland waar ze kunstenaars vertegenwoordigen die ons aanspreken. Dat wisten we niet meteen, maar gaandeweg de jaren weten we waar we moeten zijn. Een uitstapje links of rechts naar een galerietje in het buitenland wanneer we op vakantie zijn bijvoorbeeld, kan natuurlijk altijd.

One Night in Milan

Een voordeel van kunst zoeken in Nederland is dat sommige galeries een art@home regeling hebben. Zij laten je kunst vrijblijvend thuis zien, voordat je tot een kunstkoop overgaat. Een hele fijne service die bijvoorbeeld SHE Art Gallery in Nuenen ( www.sheartgallery.com ) altijd aanbiedt.

Dus mocht je nog twijfelen tussen welk schilderij het mooist bij jou thuis is, of je komt er niet direct uit in de galarie, dan maken ze een afspraak bij jou thuis (of op de zaak) en nemen ze de kunstwerken voor je mee.

Ze geven ook nog kunstadvies op maat, en komen vaak met te gekke kunstvoorstellen. Laatst wilde ik een schilderij kopen voor op onze keukenmuur, de enige lange vrije muur in ons huis. Zij gaven het advies om dit niet te doen. Heh? Ja inderdaad, geen schilderij dus. Omdat we in onze nieuwe keuken al veel rechte lijnen hadden, was de keuze voor een groot schilderij niet de beste.

SHE Art Gallery kwam met het voorstel om een stalen wandwerk van Mainkunstenaars te proberen, een stoere olijftak van 2 meter lang. Wow, die hang nu te pronken in onze keuken en wat zijn we daar blij mee.

Goed, kunst kopen hoeft dus helemaal niet eng of spannend te zijn, zoals die TV kraker Nederland-Turkije. Een goede galerie helpt je hierbij, dat is fijn om te weten toch? Stap er dus gerust eens naar binnen.

Neem alvast maar eens een kijkje op de website van SHE Art Gallery, voor kunst van NU, voor de huizen en de mensen van nu. Zij geven het beste advies en gaan altijd voor de beste match!

 

 

 

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×