Hannelore Houdijk

Optische schilderijen van porselein en water

Optisch schilderen

Hannelore Houdijk schildert in haar eigen typerende stijl. Van een afstandje lijkt het fotografisch en dichterbij zie je iets grovere, bijna abstracte streken verf op het linnen. Zelf noemt zij dit ‘optisch schilderen’. Het verveelt nooit, je blijft er uren naar kijken en je ontdekt steeds iets nieuws.

Splashes

Haar nieuwste serie zijn de Splashes, letterlijk spat het water in en rond haar opstellingen van klassieke en moderne kopjes en mokken, de spatters geven haar schilderijen altijd een vrij en moderne uitstraling.

Loosdrechts porselein onder water

Voor een verse serie schilderijen heeft ze Loosdrechts antiek porselein te leen gekregen van Kasteel-museum Sypesteyn. Dit servies heeft ze vervolgens in de Spiegelplas, vlak bij haar atelier, gelegd. De glooiingen en vervormingen van het porselein in het water zijn door Hannelore perfect vastgelegd met een haast foto-realistisch resultaat.

Vloggen

Hannelore is heel actief op Social Media, met name op Instagram en Youtube. Zij is ook vlogster, en hoe! Ze neemt in haar filmpjes de kijker mee in haar leven als kunstenaar. Was je nog geen fan, dan word je het nu wel.

  • Kunstschilder
Als je iets eng vindt, moet je dat juist doen. Gewoon ervoor gaan

“Ik hou van haar hoge graad van uniekheid”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×