Kunst laat je voelen

Zoals Brene Brown zei:

‘Emoties zijn niet selectief te verdoven; verdoof je de pijnlijke emoties, dan verdoof je ook de positieve.’

Door te kijken naar kunst kan je je emoties letterlijk wakker schudden. En dat is echt heel goed voor je. Kunst roept emoties op, zeker niet elk kunstwerk en zeker niet bij iedereen. Maar als het gebeurt dan is het een waardevolle ervaring.

Wanneer ik door een museum of galerie loop, of zelfs zomaar ergens bij een bedrijf naar binnen stap en daar hangt kunst, dan neem ik als vanzelf de tijd om het goed te bekijken. Dat is vanzelfsprekend voor iemand met een beroep zoals ik heb (galeriehoudster en kunstenaar). Ik hoop je te kunnen inspireren om hetzelfde te doen. Laat het kunstwerk maar eens lekker op je inwerken en misschien voel je een emotie opkomen, alles mag, niets is fout. Of het nu blijdschap woede, verrukking of afkeer is, wanneer je je emoties aanspreekt dan heeft het kunstwerk zijn werk gedaan.

Je ontsnapt even aan de werkelijkheid en gaat verder in je eigen wereld, zoals jij het ziet en beleeft, en dat is gelukkig voor iedereen anders. Door je emoties naar boven te halen, kan je je letterlijk gelukkiger gaan voelen. Bijkomstigheid is een verhoogde creativiteit en productiviteit, wie wil dat nu niet.

Enfin, geef kunst een klein beetje van je tijd, je  krijgt er zoveel voor terug!

Liefs, Sheila

 

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×