Romy van Rijckevorsel

Intuïtief vrij werk in 2018 roept een gevoel van vrijheid op, een terugblik naar het verleden met nieuwe inzichten naar de toekomst.

Storytellers

Eigenlijk is Romy niet meer zo bezig met gelijkenis. Zij vindt het op dit moment gewoon heel erg leuk om lekker te tekenen en te schilderen aan de hand van foto’s en herinneringen. Dat het resultaat dan niet altijd helemaal klopt, daar is Romy dan wel heel erg blij mee. Hoe meer het wringt hoe beter. Ze vindt het heerlijk om verwondering op te roepen.

De toeschouwers mogen hun verbeelding gebruiken om in te vullen wat ze willen zien.

  • Kunstschilder
Het gaat er mij vooral om een gevoel of sfeer uit te drukken

Zoeken naar de schoonheid van het verval.

Romy van Rijckevorsel maakt portretten omdat de mens voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie is. Ging het in het begin vooral om de gelijkenis, nu is het een uitdaging om een portret inhoud mee te geven. Zij laat graag grote stukken van het doek vrij of niet ingevuld omdat ze heel erg houdt van dat onaf, niet perfecte beeld wat dat oplevert. En Romy vindt het ook fijn om zelf nog dingen in te kunnen vullen.

Materialen op het doek.

Acrylverf past heel goed bij haar werkwijze. Snelle vlot geschilderde natte lagen. Soms ligt het doek op de grond en dan niet ze het weer aan de muur. De houtskool tekeningen/lijnen zijn een steeds grotere rol gaan spelen. Was het eerst een manier om het portret snel op te zetten, nu maakt het lijnenspel een belangrijk deel uit van het uiteindelijke resultaat. Sinds kort verwerkt zij ook collages door haar portretten.

Rode draad.

Een rode draad door de portretten is dat Romy van Rijckevorsel altijd weer op zoek gaat naar nieuwe manieren van werken. En die nieuwe manier kan dan zitten in het gebruik van andere materialen of de benadering van het onderwerp, dat kan figuratief zijn maar ook veel meer richting abstract. Ze is nog lang niet klaar.

2018.

“Eigenlijk ben ik niet meer zo bezig met gelijkenis. Ik vind het op dit moment gewoon heel erg leuk om lekker te tekenen en te schilderen aan de hand van foto’s en herinneringen. Dat het resultaat dan niet altijd helemaal klopt, daar ben ik dan wel heel erg blij mee. Hoe meer het wringt hoe beter. Vind het heerlijk om verwondering op te roepen.

De toeschouwers mogen hun verbeelding gebruiken om in te vullen wat ze willen zien.

“Boeiend en vernieuwend, ieder nieuw werk weer!”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×