Bekijk onze VR Tour
Virtual Gallery
Impressie video

Een uitstapje naar de kraanvogel en het verhaal over deze vogel en de zeeschildpad. Een verhaal over eeuwige vriendschap en een lang en gelukkig leven.

Kunstenaar
Cynthia Vandenbor
Titel
BFF
Serie
Vogelvrouwen
Materiaal
Acrylverf, Paneel
Afmeting
30 x 24 cm
Verkoopprijs
€ 500,00
Beschikbaarheid
Te koop
In galerie aanwezig
Ja

Omschrijving

De kraanvogel vloog tijdens een zondvloed over de zee,  hij kon geen landingsplaats vinden om uit te rusten. Totdat de zeeschildpad hem zijn schild aanbood om op te landen. Hieruit is een eeuwig durende vriendschap ontstaan. De kraanvogel in combinatie met een zeeschildpad staat ook symbool voor ‘Ik wens je een lang en gelukkig leven’.

SYMBOLIEK.

“De vogelvrouw staat letterlijk tussen twee werelden, de wereld van vrijheid en de wereld van gebondenheid. Een vrouw laat zich liever niet inkaderen”.

Cynthia plaatst haar vogelvrouwen tegen verschillende decors,en zij experimenteert daarbij op geheel eigen wijze, want hoewel het niet direct zichtbaar is, gebruikt ze bij de opzet van haar vogelvrouwen vaak ook spuitbusverf en verfrollers.

VROUWELIJKE ELEGANTIE.

Vogelvrouwen dragen hun veren aan hun vingers, hiermee beelden ze zowel vrouwelijke elegantie als vrouwelijk venijn uit. De vogelvrouw staat letterlijk tussen twee werelden, de wereld van vrijheid en de wereld van gebondenheid. Een vrouw die zich liever niet laat inkaderen.

VRIJHEID.

Woorden als bevrijding en vrijheid lopen als een rode draad door Cynthia’s leven, zie hierin ook de symboliek van de vogelvrouw die vrij rondloopt in haar blote billen, de losse donsveertjes en de verige vingers die haar helaas niet kunnen laten vliegen hoe graag ze die vrijheid ook zou willen.

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×