Geeske van de Molengraft – Atelier G

Minimalistische (licht) wandwerken met een zeer hoog afwerkingsniveau

De (licht)kunstwerken van Atelier G/Geeske van de Molengraft zijn minimalistisch, strak en van een hoog afwerkingsniveau. Door het combineren van verschillende technieken en materialen zoals hout, metaal, plexiglas, acrylverf en ledverlichting zijn de kunstwerken absoluut uniek.

Karakter

Geeske van de Molengraft is de drijvende kracht, de kunstenaar achter Atelier G. Zij houdt van rust, minimalisme en balans. Zowel in gebruiksvoorwerpen, architectuur, interieurstyling als natuur. Dit zie je terug in de wandobjecten van Atelier G. Daarnaast is ze gefascineerd door licht, zodoende is dat in vrijwel al haar kunstwerken het centrale thema.
Met haar oog voor detail en streven naar perfectie realiseert Geeske een uniek, esthetisch en functioneel object, waarmee je jouw omgeving verrijkt en een persoonlijke sfeer en eigen karakter geeft. Durf jij je te onderscheiden en te laten zien wie je bent?

  • Beeldend kunstenaar

Geeske van de Molengraft, de persoon achter Atelier G werd op 5 november 1977 geboren en is woonachtig in Helmond. Al op jonge leeftijd bleek zij bovengemiddelde creatieve interesse en vaardigheden te hebben.

Liefde voor unieke en onderscheidende items

Zolang Geeske zich kan herinneren heeft ze een voorkeur voor unieke, exclusieve en onderscheidende items die vaak niet voor iedereen weggelegd zijn.  Items die zorgvuldig en kundig tot stand zijn gekomen, die afwijken van de standaard. Zij heeft zichzelf keer op keer uitgedaagd om haar vaardigheden naar een hoger niveau te tillen, waardoor ze deze hoogwaardige en unieke items nu zelf kan maken.

Haar tijd op de Design Academy in Eindhoven en haar opleiding Reclame-, Presentatie- en Communicatietechnieken in de richting Ruimtelijke Vormgeving aan het Sint Lucas in Boxtel hebben aan die ontwikkeling bijgedragen.

Hoe ontstond Atelier G?

Na haar creatieve opleiding is Geeske in een totaal ander vakgebied gerold, namelijk dat van medisch acceptant bij een verzekeraar. Hoewel ze met haar 32-urige werkweek 1 dag vrij had voor mijn creatieve bezigheden, was er onvoldoende gelegenheid om gehoor te geven aan haar oerdrang tot creëren. Nadat ze in 2017 lid werd van de kunstcommissie die aan het bedrijf verbonden is, begon het nóg meer te kriebelen. En nog meer te frustreren…

In 2018 hakte Geeske de knoop door en bracht ze haar uren in loondienst terug naar 15, waardoor er voldoende ruimte ontstond om met Atelier G te starten.

Garantiebeleid led-wandwerken van Atelier G

 

 

“Absoluut topniveau en heerlijk uniek werk”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×