Isra

Door Matthijs Keuper

Nieuwe tijd kunst, houtsnede met olieverf. Van dichtbij een prachtig lijnenspel en veraf haast fotografisch.

Kunstenaar
Matthijs Keuper
Titel
Isra
Serie
I See You
Materiaal
Olieverf, Zwart MDF
Afmeting
60 x 60 cm (incl. lijst 63 x 63 x 4 cm)
Oplage
UNICUM
Verkoopprijs
€ 1200,00
Beschikbaarheid
Te koop, Zakelijke kunstlease
In galerie aanwezig
Nee

Omschrijving

code+wood

De samensmelting van kunst en technologie heeft altijd voor discussie gezorgd. Denk aan de introductie van fotografie in de 19e eeuw en later de opkomst van generatieve kunst via computers. Nu staat kunst gemaakt met Kunstmatige Intelligentie (AI) centraal in deze discussie.

Met deze serie houtgravures combineert Matthijs Keuper technologieën op verschillende niveaus: van AI en generatieve algoritmes tot machinale bewerking en ouderwets handwerk.

 “Van dichtbij zie je vooral een wirwar van abstracte lijnen, een bijna chaotische samensmelting van vormen en patronen, net als de onbegrijpelijke formules waarmee AI rekent. Ik wilde dat de kijker bij het naderen van het kunstwerk eerst wat verwarring ervaart: ‘waar kijk ik naar?’ .

Maar zodra ze een stap terug doen en het portret zien, hoop ik dat ze verrast worden en een onverwachte emotionele band voelen. Met de portretten probeer ik een gevoel van verbinding op te roepen, terwijl het geen echte mensen zijn, maar puur het resultaat van koele AI-berekeningen. 

Mijn intentie is om de toeschouwer na te laten denken over wat echt en perceptie is, wat abstract en concreet is. Het is een uitnodiging om vanuit verschillende perspectieven naar de wereld te kijken en te beseffen dat er soms afstand nodig is om het geheel te begrijpen.”

– Matthijs Keuper

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×