Impressie video

The Girl who dit it

Door Alexander Smith

'The Girl Who did it' is een groot werk uit de serie 'Lolita's'

Kunstenaar
Alexander Smith
Titel
The Girl who dit it
Serie
Lolita's
Materiaal
Linnen, Olieverf
Verkoopprijs
€ 4250,00
Beschikbaarheid
Verkocht
In galerie aanwezig
Nee

Omschrijving

Deze serie lolita’s verbeeldt de verwaarloosde droomwereld. Een droomwereld die sprekend is wanneer wij nog jong en onschuldig zijn maar die uiteindelijk verloren gaat wanneer wij proberen te voldoen aan de eisen die ons worden opgelegd door onze omgeving.

De Lolita’s staan voor onschuld, uitdagen en kracht van de jeugd. De jeugd in deze tijd wordt, sneller dan gewild, geconfronteerd met een leeg soort ambitie dat zich binnen het economisch stelsel staande dient te houden en waarin ze, de jeugd, geacht worden een plaats te vinden om hun toekomst te waarborgen.

Hun fantasie over en voor het leven en hoe het ingevuld zou mogen worden, kan alleen alleen nog bestaan in hun vrije tijd die met elk komend jaar minder zal worden. Vrijwel hun gehele opvoeding staat in het teken van klaarstomen voor zekerheid.

Met Lolita’s spreekt kunstenaar Alexander Smith tot dat stuk levensdrang wat in ons allen (nog) leeft om een soort lieflijke fantasiewereld te creëren, te behouden, waarin alles nog mogelijk is. Waarin alle aandacht nog mee genomen kan worden naar de verfijning van wat ons omgeeft en boeit.

De kracht van de Lolita’s zit in de kracht van de onschuld, de kracht om te kiezen voor wat er in ons leeft. Het vergt, zeker voor de jongeren, veel om een keuze te maken die voor de omgeving kan overkomen als onzeker of misplaatst omdat de keuze zou kunnen betekenen dat de eigen fantasie wereld een meerwaarde heeft over, of in plaats van, de wereld die de omgeving voor hen heeft bedoeld.

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×