Bekijk onze VR Tour
Virtual Gallery
Impressie video

Marcel Straver

Korte streken met de platte kwast, 'Grof Pointilleren'. Meestal in acryl, omdat dit het beste bij zijn manier van schilderen past.

Geïnspireerd door toevallige scenes in de kleine natuur om hem heen schildert Marcel zijn eigen versie hiervan op doek. Bomen in een veld met koolzaad, een kronkelend weggetje met bomen, een berm vol papaver. Als hij er langsloopt of -fietst maakt hij een simpel kiekje.

In zijn atelier werkt hij het, soms pas veel later, uit in zijn eigen stijl: korte streken met de platte kwast. Meestal in acryl, omdat dit het beste bij zijn manier van schilderen past. Met dit ‘grof pointilleren’ maakt hij een impressie van wat hij waarnam.

Soms blijft Marcel hierbij dicht bij de werkelijkheid en soms abstraheert hij het tafereel. Hij probeert het beeld meestal terug te brengen tot de essentie. Streek voor streek komt hij zo tot het resultaat dat hij hebben wil. Een meditatief proces dat eigenlijk altijd leidt tot een zeer kleurrijk resultaat: Zijn gekleurde wereld!

  • Kunstschilder
Natuur is overal. In de daarvoor aangewezen natuurgebieden, maar ook gewoon tussen de tegels van je terras of in de berm van de weg
Van jongs af aan is Marcel Straver al creatief actief.
Zijn opleiding heeft hij genoten aan de Grafische MTS in Amsterdam en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Hij is zowel grafisch ontwerper als kunstschilder en werkt vanuit een studio/atelier op de entresol van de woonkamer van zijn huis in Waverveen, midden in de op één na diepste polder van ons land, tussen Amsterdam en Utrecht.
Aanvankelijk ‘voor de lol’ begonnen werd het schilderen al snel een serieuze zaak voor hem en ontdekte hij zijn eigen herkenbare stijl en werkwijze: modern impressionisme d.m.v. grof pointilleren. Onder zijn alias ‘Straverf’ schildert hij vooral fragmenten uit de directe natuur in de buurt.

“Bomen blaadjes bloemen etc, ik zie zijn zon erdoorheen”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×