Bekijk onze VR Tour
Virtual Gallery
Impressie video

Wil Crooymans

'Verlaten gebouwen doen iets met me....ik wil er in, ik wil er rond dwalen en rondneuzen. Ik ben er, in het nu en tegelijkertijd in het toen.'

THE PHOTOGRAPHER…..AND HIS FEARLESS MODELS

Ik ben er in het nu en tegelijkertijd in het toen. Ik ervaar een gevoel van vergankelijkheid en ik realiseer me dat ik rondloop op een plek waar mensen geleefd, gewerkt, gewoond hebben. Dat er een tijd is geweest dat de ruimtes met beweging gevuld waren en dat ik rondloop in de enige tastbare restanten uit die tijd.”

“Lay back on rhythm and blues”

In een welvarende Franse buitenwijk in de buurt van Parijs ligt, verborgen achter een hoge muur, een zwaar vervallen villa genaamd Chateau Verdure. Als er niemand meer in de buurt is, klimmen we over de muur en zoeken een weg via de woekerende struiken.
Aangekomen bij de villa en stappen we naar binnen via een openstaand raam.

We komen aan in een kale woonkamer waar alleen nog 2 stoelen staan en zien dat de bovenliggende verdieping volledig is ingestort.
Afgezien van deze stoelen en de gescheurde gordijnen, is hier niets meer over.
Maar dan komen we aan in de hal, welke nog steeds indrukwekkend is.

In een nis staat een oude stoffige vleugel onder een prachtige stenen trap met smeedijzeren leuning.
De pianoglans is vervaagd en na jaren van verwaarlozing laat de verf los.
De sfeer is compleet als de zon naar binnen schijnt door de dubbele deuren en een prachtig subtiel licht werpt over de zwart-wit geblokte vloer.

I love to explore abandoned buildings together with fearless models
to capture the beauty of decay in our own way

  • Fotograaf
I invite you to be touched by the beauty of.... the circle of life...

Fotograaf Wil Crooymans werkt met een selecte groep van avontuurlijke modellen om de magie van verlaten gebouwen op geheel eigen wijze vast te leggen. De schoonheid van de modellen staat zowel in contrast als harmonie met vervallen kastelen, stervende industrie en aan hun lot overgelaten kerken. Laat je ontroeren door de prachtige foto’s van gebouwen, in verzet tegen de tand des tijds, tot leven gebracht met vrouwelijke schoonheid.

Wil Crooymans

“Het begon allemaal in het voorjaar van 2014 toen ik aan de slag ging met een nieuwe camera. Ik kwam op internet in aanraking met urban exploring, ook wel urbex genoemd. Dit is het fotograferen van verlaten gebouwen die meestal aan hun lot worden overgelaten. Ik zag de vele prachtige foto’s en was meteen verkocht. Ik ging op internet op zoek naar locaties en bezocht al snel een verlaten villa in België, gewapend met fototoestel en statief.

Best spannend om zonder toestemming een verlaten gebouw te betreden, maar nieuwsgierigheid wint het snel van de angst! Eenmaal binnen kom ik in een andere wereld. Een wereld van verval, met prachtige kleuren en details.

Ik was blij met de eerste resultaten en kreeg lovende reacties uit mijn omgeving. Toch waren de foto’s voor mij nog niet af en ik kreeg de ingeving om met een model het gebouw weer tot leven te brengen. Een vrouwelijk model, kwetsbaar en naakt, waarbij de gladde huid contrasteert met de ruwe muren en vloeren. Naakt, om geen relatie te leggen met een bepaalde cultuur en tijd.

Zowel de modellen als ik genieten van elke dag dat we op pad kunnen, met Abandoned Beauty pictures als resultaat! En die willen we graag met jullie delen! Heerlijk om je passie te volgen!”

“Ik voel me als een indringer als ik onaangekondigd en zonder toestemming het verlaten gebouw betreed. Ik stap naar binnen met een bonzend hart, niet wetende wat me te wachten staat en met de angst om betrapt te worden. Het zijn ook stappen in de geschiedenis die het gebouw uitademt. Een gebouw dat het vele jaren zonder menselijke warmte en aandacht moest stellen, vergeten en achtergelaten om te sterven. Ooit was het fier en statig, bruiste het binnen van het leven.

Maar de natuur slaat terug, dwars door ijzer en steen. De natuur neemt alles over, bedekt de vloeren met tapijten van mos, stript de muren van al hun pracht en decoreert de ramen met klimplanten. Ik bevind me in een andere wereld.”

LEAVE NOTHING BUT FOOTPRINTS, TAKE NOTHING BUT PICTURES

“alsof je in een andere tijd rondloopt, prachtig op beeld vastgelegd”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×