Impressie video

Wil Crooymans

Urbex art fotograaf van kaliber. Zijn schoonheden zijn de verlaten, vervallen maar prachtige plaatsen en tevens de modellen die hij inzet om het plaatje te perfectioneren

Contrast en harmonie

Fotograaf Wil Crooymans werkt met een selecte groep van avontuurlijke modellen om de magie van verlaten gebouwen op geheel eigen wijze vast te leggen. De schoonheid van de modellen staat zowel in contrast als harmonie met vervallen kastelen, stervende industrie en aan hun lot overgelaten kerken.

Laat je ontroeren door de prachtige foto’s van gebouwen, in verzet tegen de tand des tijds, tot leven gebracht met vrouwelijke schoonheid.

“Ik voel me als een indringer als ik onaangekondigd en zonder toestemming het verlaten gebouw betreed. Ik stap naar binnen met een bonzend hart, niet wetende wat me te wachten staat en met de angst om betrapt te worden. Het zijn ook stappen in de geschiedenis die het gebouw uitademt. Een gebouw dat het vele jaren zonder menselijke warmte en aandacht moest stellen, vergeten en achtergelaten om te sterven. Ooit was het fier en statig, bruiste het binnen van het leven.

Maar de natuur slaat terug, dwars door ijzer en steen. De natuur neemt alles over, bedekt de vloeren met tapijten van mos, stript de muren van al hun pracht en decoreert de ramen met klimplanten. Ik bevind me in een andere wereld.”

  • Fotofgraaf, Urbex & Urban
Leave nothing but footprints, take nothing but pictures

“In het voorjaar van 2014 begon het allemaal toen ik aan de slag ging met een nieuwe camera. Via internet kwam ik in aanraking met urban exploring, ook wel urbex genoemd. Het fotograferen van verlaten gebouwen die meestal aan hun lot worden overgelaten. Ik  was meteen verkocht en ging op zoek naar locaties en bezocht al snel een verlaten villa in België, gewapend met fototoestel en statief.

Het is best spannend om zonder toestemming een verlaten gebouw te betreden, maar nieuwsgierigheid wint het snel van de angst! Eenmaal binnen kom ik in een andere wereld. Een wereld van verval, met prachtige kleuren en details.

Kwetsbaar en naakt

Ik was blij met de eerste resultaten en kreeg lovende reacties uit mijn omgeving. Toch waren de foto’s voor mij nog niet af en ik kreeg de ingeving om met een model het gebouw weer tot leven te brengen. Een vrouwelijk model, kwetsbaar en naakt, waarbij de gladde huid contrasteert met de ruwe muren en vloeren. Naakt, om geen relatie te leggen met een bepaalde cultuur en tijd.

Zowel de modellen als ik genieten van elke dag dat we op pad kunnen, met Abandoned Beauty pictures als resultaat! Heerlijk om je passie te volgen!”

“De vrouwen spelen geen hoofdrol in zijn werk, maar voegen altijd iets prachtigs en unieks toe aan de foto”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×