Blauwe Nacht 1

Door Geeske van de Molengraft

Blauwe Nacht 1 is een abstracte weergave van een bloedmaan aan een ultramarijnblauwe hemel

Kunstenaar
Geeske van de Molengraft
Titel
Blauwe Nacht 1
Materiaal
Acrylverf, Hout, Mixed Media, Paneel, IJzer
Afmeting
60 x 88 cm (b x h)
Verkoopprijs
€ 1500,00
Beschikbaarheid
Te koop, Zakelijke kunstlease
In galerie aanwezig
Nee

Omschrijving

Nacht; de plek van het mysterie en onderbewustzijn. De leegte van de nacht geeft je dromen, rust en stilte. De nacht is de tijd om naar binnen te keren, tot rust te komen.

Akbal (blauwe nacht) is het derde zonneteken en in Maya het woord voor nacht/duisternis. Akbal staat voor de kracht van de duisternis, maar ook voor het onderbewustzijn in ons lichaam.

Geeske herkent zich sterk in dit zonneteken. Mensen die dit zonneteken aan hun zijde hebben, zijn ochtendmensen, sereen, gaan hun eigen weg, zijn intelligent, oplossingsgericht en hechten sterk aan rechtvaardigheid. Keerzijde is dat ze vaak in het verleden of in de toekomst zijn met hun gedachten en zelden in het nu.

Blauwe nacht 1 bestaat uit een houten paneel van 60 x 88 x 4 cm. Op de onderste helft is een grove pasta aangebracht die is bedekt met verschillende lagen mat grijze verf. De bovenste helft van het paneel bestaat uit een zwarte hemel waarin met een paletmes ultramarijn pigmentpoeder is gestreken. Samen met de maan van verroest ijzer resulteert dit in een krachtig en sereen wandobject dat je uitnodigt om weg te dromen.

Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×