Nico Vrielink

Hij is een van de meest bekende en verkochte contemporaine kunstschilders van Nederland. Hij schildert zijn muze al jaren, tegenwoordig ook veel ander geïnspireerd werk.

Muze.

Jaren lang heeft Nico Vrielink zijn muze, zijn droomvrouw Jeane, vol overgave geportretteerd. In allerlei sensuele naakte en half bedekte poses, uitdagend, liefdevol en met vele invloeden, onder andere de invloed van het land waar zij woonden, Nederland, Frankrijk of Bali.

Het heeft hem een immens grote kring van bewonderaars en kopers gebracht, terwijl ook talrijke musea in binnen- en buitenland en kunstverzamelaars het bezit koesteren van minstens één originele Vrielink.

  • schilder
  • beeldhouwer
ik ben de stier op het doek

Nico Vrielink schildert al zijn hele leven en heeft een geweldig oeuvre neergezet.

MUZE.

Hij is een van de meest bekende en verkochte contemporaine kunstschilders van Nederland. En als er ooit iemand in de kunstgeschiedenis in verband gebracht zal worden met een Muze, dan is het deze virtuoze kunstenaar wel. De overgave waarmee hij zijn vrouw Jeane portretteert, veelal in sensuele poses, spat van zijn doeken af. Het heeft hem een immens grote kring van bewonderaars en kopers gebracht, terwijl ook talrijke musea in binnen- en buitenland en kunstverzamelaars het bezit koesteren van minstens één originele Vrielink.

EXOTISCH.

Zijn signature is herkenbaar, veelal (half) naakt, Oosters, realistisch, idyllisch, en exotisch. Waar zij ook woonden, hij schilderde Jeane in elke setting, in Nederland, Frankrijk en Bali. De laatste tijd is Nico steeds vrijer geworden in zijn schilderen, losser, abstracter, met nog steeds Jeane in de hoofdrol, maar ook meer en meer andere onderwerpen. Het realisme wordt steeds minder belangrijk en maakt plaats voor het verhaal achter het doek, de beleving en gebeurtenissen in zijn leven.

WERELDFAAM.

Vrielinks werk is over de gehele wereld bewonder en bejubeld, wat blijkt uit de vele exposities op de meest exotische plaatsen.

13 werken van zijn hand zijn te bewonderen bij SHE Art Gallery vanaf 1 juli 2018.

“Al een leven lang fan!”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×