Impressie video

Nico Vrielink

In het werk van deze Nederlandse schilder (1958) staat o.a. zijn muze Jeane en de cultuur van Zuid-Oost Azië, m.n. Indonesië, centraal.

Gedreven om  te schilderen

Nico Vrielink is in 1958 geboren in Nederland. Reeds op jonge leeftijd voelt hij zich tot een artistieke loopbaan aangetrokken. Zijn ouders schrijven hem in bij de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk en later bij de Hogeschool voor Beeldende Kunsten in Eindhoven.

Met zijn kunstenaarsdiploma op zak vertrekt hij naar Singapore waar hij Jeane ontmoet. Die ontmoeting zou in zijn leven een echt keerpunt betekenen. Jeane loopt sindsdien als een rode draad door het werk van de kunstenaar heen.

Nico Vrielink werkt volgens de academische methode, d.w.z. van donker naar helder. Naast zijn Jeane ligt een ander thema hem bijzonder na aan het hart: de Oosterse mystiek, een serene reproductie van de stilte en van het innerlijke. Ook Jeane wordt gaandeweg steeds serener en gereserveerder op doek gebracht en ook de decors worden steeds sterker door mystiek doordrenkt.

Later werk toont meer diversiteit in personen en onderwerpen. Nico leeft op Bali met zijn tweede vrouw.

  • Kunstschilder
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×